Partner Smartwatcher richt peilen op Nederland & België

Smartwatcher is al enkele jaren partner van Verklizan voor haar mobiele alarmoplossingen. Smartwatcher is opgericht in Zwitserland, natuurlijk toonaangevend binnen de horloge-industrie, en al een aantal jaren met succes actief op diverse markten. Sinds enige tijd richt Smartwatcher ook haar peilen op Nederland en België, daarom hierbij een korte introductie van deze partner en oplossingen.

Introductie Smartwatcher
Smartwatcher Technologies is opgericht in 2015 met de ambitie om hét toonaangevende Europese merk voor draagbare en mobiele beveiligingsoplossing te worden en met de overtuiging dat persoonlijke veiligheid een fundamentele vereiste is die binnen ieders bereik moet liggen.

Het Zwitserse team van innovatieve ontwerpers en ingenieurs werkt voortdurend aan de ontwikkeling van flexibele en eenvoudig te gebruiken oplossingen waarmee gebruikers zich thuis en buitenshuis veilig kunnen voelen, wetende dat in geval van nood, hulptroepen worden ingeschakeld.

Duizenden klanten maken al gebruik van de app, welke te gebruiken is in combinatie met alle vooraanstaande smartwatches, smartphones en andere ”draagbare” platforms en biedt uitzonderlijke flexibiliteit, zodat het gekozen apparaat deel uitmaakt van een persoonlijke beveiligingsoplossing. 

Smartwatches met alarmeringsfunctie
Smartwatcher introduceert naast de app een eigen lijn van noodoproep horloges met een ingebouwde 3G mobiele telefoon, en is daarmee een eenvoudige, elegante en onopvallende veiligheidsoplossing voor mensen met speciale veiligheidsbehoeften, ouderen of mensen die buitensport beoefenen. Smartwatcher biedt voor al haar oplossingen verschillende opties voor dienstverlening (mantelzorg, hulpdienst tot koppeling met een professionele meldcentrale).

Smartwatcher ESSENCE
De ESSENCE, het kleinste waterdichte noodoproep horloge. Tevens het eerste horloge dat speciaal ontwikkeld is om ook dragers met smallere polsen het hoogste draagcomfort te bieden, thuis of onderweg. De IP67 waterbestendigheid garandeert veilig gebruik zowel onder de douche als in bad. Daarnaast hebben de ESSENCE horloges een sterk audio systeem, waardoor ze ook hoorbaar zijn voor mensen met een beperkt gehoor.

De koppeling naar de UMO omvat de volgende functionaliteiten:

  • Het versturen van alarmen naar de meldcentrale via UMO IP XML communicatie
  • Positie informatie (GPS) om de positie van de gebruiker weer te geven op de UMO Maps interface
  • Beschikbaar voor inkomende telefoonoproep a activatie van een alarm

Meer informatie?
Wilt u meer weten over deze specifieke interface? Vraag het FAT document en meer informatie aan via Smartwatcher of neem contact met ons op.

Website Smartwatcher: https://www.smartwatcher.com/